Choď na obsah Choď na menu
 


Nový FORD MONDEO: už na jeseň

31. 1. 2014

                              2013_ford_mondeo_1.jpg       

 Z Anglicka k nám putuje dobrá správa, v rozhovore pre server, Autoexpress  šéf tamojšieho zastúpenia Fordu Mark Ovenden vyjadril, ze Mondeo dorazí aj na starý kontinent, a to konkrétne v poslednom štvrťroku tohto roku. No sláva, konecne budú aj európski zákazníci vyskúšať auto, ktoré pod názvom Fusion predstavil Ford.Už na autosalóne v Detroite v ROKU 2012. Na Slovensku by sme o  prvých kusov mohli dočkať v novembri.

                                ford_fusion_10_2_.jpg   

Na otázku, či do Európy príde komerčne faceliftovaná verzia, čím by sa potvrdili naše predchádzajúce predpoklady, Ovenden neodpovedal. Faktom však je, že Európska verzia iste bude v určitých ohľadoch od tej americke odlišovať. Cena v Anglicku  podľa Autoexpress by sa mala pohybovať na úrovni končiaceho modelov, možno dokonca ľahko pod ňou. S tým úzko súvisí aj ponuka motorov, Mondeo bude poháňať okrem iného aj preplňovaný litrový trojvalec.

ford-fusion-3.jpg

Nové Mondeo, Dlhé 4,869 mm, Široké 1,852 a 1,476 milimetrov vysoké, budú dalej poháňať benzínové štvorvalce s objemom 2,0 litra 1,6, novinka so zdvihovým objemom 1,5 litra a navyše naftové agregaty s objemom 2 litre (v niekoľkých výkonových verziách ) Nový štvorvalec 1.5 TDCi. Štandardom bude šesťstupňový manuál, Za príplatok dostanete dvojspojkovou prevodovku Powershift či(konečne) pohon všetkych kolies. Dočkajú sa tiež zástancovia "zelenéj" koncepcie áut, Mondeo by malo byt aj v Európe ponúkané jako hybrid (Mondeo Hybrid) plug-in hybrid (Mondeo Energi), u oboch bude mit špinavú prácu na starosti atmosférický dvojlitrový benzín. 
Mondeo Bude ponúkané tiež ako kombi, vzhľadom k posúvaniu termínu si však budeme musieť počkať pravdepodobne až na rok 2015.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.